Welkom bij Kasteel Dussen

Kasteel Dussen, een romantisch woonkasteel, dat zeer de moeite waard is om te bezoeken.

Het kasteel kent een bewogen geschiedenis, waarbij de oorsprong teruggaat tot 1331. In vergelijking met andere kastelen in binnen-en buitenland is het van een bescheiden afmeting. Juist daardoor en door de bijzondere binnenplaats, met de Toscaanse zuilengalerij uit de 17e eeuw, heeft het een geheel eigen charme en sfeer.

Op deze prachtige locatie organiseert Stichting Vrienden Kasteel Dussen onder andere rondleidingen, voorstellingen, concerten, lezingen en de jaarlijkse Dag van het Kasteel; genoeg redenen voor een bezoek aan dit sfeervolle kasteel!

De stichting is opgericht in 1991 met als doel: het uitdragen van het kasteel als cultuur-historisch erfgoed.

 

 

Altena's Streekbierenfestival
zondag 18 juni 2023, 14:00 uur

Altena's Streekbierenfestival

Voor de tweede keer organiseren Fanfare Wilhelmina Dussen in samenwerking met Stichting Vrienden Kasteel Dussen, het Altena’s Streekbierenfestival. Na het grandioze succes van vorig jaar zullen er ook dit jaar weer lokale brouwers, muziek en food aanwezig zijn voor een gezellige speciaalbieren-middag in de kasteeltuin. Entree: gratis. Deelname proeverij: 10 euro incl. glas + 1 consumptiemunt.

Wilhelmina & St. Caecilia in de kasteeltuin
zondag 25 juni 2023, 14:00 uur

Wilhelmina & St. Caecilia in de kasteeltuin

Traditiegetrouw sluiten Fanfare Wilhelmina & St. Caecilia het culturele seizoen van Stichting Vrienden Kasteel Dussen af met een kasteeltuinconcert. GRATIS TOEGANG

Rondleidingen
Kom naar Dussen!

Rondleidingen Kasteel Dussen

Vanaf april is het kasteel elke zondag* open voor bezoek. Ga mee met een gids voor een rondleiding van ongeveer een uur of dwaal op eigen gelegenheid door het kasteel.

Het is mogelijk om onder leiding van een gids door een deel van het kasteel te dwalen. Voor groepen en ridders of prinsessen kan apart worden gereserveerd.

activiteiten Kasteel Dussen

Agenda komende activiteiten

Het hele jaar door worden er voor jong en oud allerlei activiteiten georganiseerd. Een compleet overzicht is hier te raadplegen.

Nieuws

In het nieuws

Persberichten, filmpjes, ...


Geschiedenis

Geschiedenis

Een kleine nederzetting op de oeverwallen van het stroompje 'de Dusse' groeide uit tot een ambachtsheerlijkheid waar nu Kasteel Dussen staat.

Foto's

Virtuele rondleiding

Foto's van het kasteel, Kastelendagen, activiteiten, ...

Partners

Partners

Een overzicht van onze partners.

Contact

Contact

Heeft u vragen? Laat het ons weten!

CONTACT