zondag 1 oktober 2023, 13:30 uur

Rattenvanger van Hamelen door Eric Borrias

In Hamelen zijn de mensen te druk om hun rommel op te ruimen. En dus komen er ratten. Heel veel ratten. Een hoge beloning voor wie de ratten verjaagt! Maar de mensen van Hamelen houden zich niet aan hun belofte en de Rattenvanger leert ze een lesje dat ze niet snel zullen vergeten!

donderdag 12 oktober 2023, 20:00 uur

De Corte & Consorten

Jules de Corte (1924-1996) was een meester van het Nederlandstalige luisterlied, een singer-songwriter van zijn tijd zo je wilt. Bij het grote publiek was hij bekend dankzij liedjes als ‘Ik zou wel eens willen weten’ en ‘De vogels’. Zijn zoon, zanger en gitarist Ernst de Corte, duikt in zijn vaders immense repertoire, begeleid door pianist Izak Boom en bassist Pieter Althuis.

woensdag 8 november 2023, 20:00 uur

Frans Hals - Kunsthistorische lezing door Arjan Vader

Samen met Rembrandt en Vermeer behoort Frans Hals (1582/1583–1666) tot de drie grootste schilders van de Nederlandse zeventiende eeuw. Hij werkte voorzover bekend zijn hele leven in Haarlem en werd vooral bekend door zijn levendige en kleurrijke schuttersstukken en afbeeldingen van tijdgenoten. In Het Rijksmuseum zal een grote overzichtstentoonstelling van Frans Hals te zien zijn van 16 februari tot en met 9 juni 2024.

donderdag 16 november 2023, 20:00 uur

Poëzie met Ellen Deckwitz en Coen Willemsen

Een avond vol poëzie van Ellen Deckwitz en Coen Willemsen en muzikaal omlijst door harpiste Carina Backhuijs. Een samenwerking van Stichting Poëzie Land van Altena en Stichting Vrienden Kasteel Dussen

zaterdag 2 december 2023, 10:00 uur

Het Huis van Sinterklaas

Ook dit jaar zal Sinterklaas met zijn Pieten in het kasteel komen logeren! Maar veel zal daar niet geslapen worden want er moet voor pakjesavond nog van alles gebeuren! Kom jij een handje helpen? 10.00 – 12.30 uur en 13.30 – 16.00 uur Entree: 3,- pp (tm 3 jaar gratis)

donderdag 14 december 2023, 20:00 uur

Ensuite door Beth & Flo

Eén vleugel, twee pianistes; zinderende quatremains-muziek mengt zich met het gerinkel van de glazen. Drie componisten lopen het café binnen. Het zijn Milhaud, Stravinsky en Ravel. Maar nee… dit is niet het begin van een mop – het is gewoon de realiteit in het Parijs van 100 jaar geleden.

donderdag 18 januari 2024, 20:00 uur

Magda Mendes - Com O Vento - Liedjes van de wind

Magda neem u mee met de Portugese zuidwestenwind, de “Sudoeste". Een reis langs de stranden van de Algarve, de kurkbomen van de Alentejo, de steegjes van Lissabon waar de Fado klinkt, de olijfbomen van haar vader en de bergen van het Noorden.

zondag 21 januari 2024, 13:30 uur

Giuseppe door Maan & Merlijn

Giusèppe is geen gewone flamingo. Hij is groen en probeert er alles aan te doen om roze te worden. Niets helpt. De andere flamingo’s plagen hem en lachen hem uit. Hij heeft er genoeg van en loopt weg, het bos in. Zou hij ooit nog roze worden?

woensdag 7 februari 2024, 20:00 uur

Muziekhistorische lezing - Mare Nostrum

In deze kleurrijke lezing reizen we, met de klok mee, langs de landen van de Middellandse Zee, beginnend en eindigend in het muziekland pur sang, Italië. In klank, woord en beeld ontvouwt zich o.l.v. uw gids, muziekhistoricus Pieter A. Bakker, een hoorn des overvloeds aan culturele rijkdom.

donderdag 22 februari 2024, 20:00 uur

Zwarte Miep door Rik Hoogendoorn

“Na het overlijden van mijn moeder, zes jaar na het overlijden van mijn vader, vond ik bij het uitruimen van mijn ouderlijk huis op zolder een doos waarin zich de complete briefwisseling bevond tussen mijn vader die op dat moment vanwege de Politionele Acties in Indonesië zat en mijn moeder die thuis in Vlaardingen op hem wachtte. Deze vondst was de directe aanleiding tot het schrijven van Zwarte Miep.”

zondag 17 maart 2024, 13:30 uur

Maximiliaan Modderman door Sophie Ruthven – Stuart

Als Maximiliaan een feestje geeft, wordt alles vies, heel erg vies. Dus moeten zijn knuffels, zijn trui en zelfs de feesttaart in bad. Maar wat vinden zijn papa en mama daarvan? Komt dit nog goed?

donderdag 21 maart 2024, 20:00 uur

Het beste van De Nieuwe Veste

Het Bijzonder Traject Muziek is het programma van Talentontwikkeling. Er wordt repertoire uitgevoerd op de vleugel, alsook stukken voor blaas- en strijkinstrumenten.

donderdag 18 april 2024, 20:00 uur

Schubert en Morricone

Een programma van twee gitaarvirtuozen Izhar Elias en Fernando Cordas met twee contrasterende thema’s: Schubert’s piano sonates en de meest virtuoze hits uit de Italiaanse podium- en filmgeschiedenis.

donderdag 2 mei 2024, 20:00 uur

What is Truth - Joost Botman op zoek naar de ware Johnny Cash

Joost Botman duikt in de geschiedenis van 'the Man in Black’. Een geschiedenis die bol staat van de tegenstellingen: drugssmokkel en religie, vaderlandsliefde en drankmisbruik, een familieman met een fascinatie voor het gevangenisleven. In Joosts nieuwe programma neemt hij het publiek mee in een aangrijpende en soms droogkomische vertelling over deze bijzonder zanger met het kenmerkende donkerbruine stemgeluid.

maandag 20 mei 2024, 11:00 uur

Landelijke Dag van het Kasteel

De poorten van het kasteel en de kasteeltuin gaan open en wij nodigen je van harte uit om daarachter een kijkje te komen nemen. Laat je meenemen naar de tijd van toen! In het kasteel staat de tijd stil, maar .... er is zoveel te zien en te beleven, dat je tijd tekort zal komen!

zondag 30 juni 2024, 14:00 uur

Wilhelmina & St. Caecilia in de kasteeltuin

Traditiegetrouw sluiten Fanfare Wilhelmina & St. Caecilia het culturele seizoen van Stichting Vrienden Kasteel Dussen af met een kasteeltuinconcert. GRATIS TOEGANG

CONTACT

 • Bezoekadres

  Binnen 1, 4271 BV DUSSEN

  E-mail

  info@kasteel-dussen.nl

 • Aanmelden nieuwsbrief

 • Facebook

  facebook.com/stichtingvriendenkasteeldussen/